Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e

IMG 20180411 140442El Gra proposa un projecte de passallibres de llibres d’autors locals (Bookcrossing) per aquest Sant Jordi 2018.

El Gra alliberarà les últimes novetats d’autors i autores locals i lilbres d’escriptores i escriptors dels que enguany celebrem el seu centenari Pedrolo, Montserrat Abelló i Maria Aurèlia Campmany o són efemèride, com Aurora Bertrana, dins l’Any Bertrana.

En total, una vintena de llibres que s’alliberaran del 16 al 23 d'abril a diferents indrets de la ciutat.

Què és el Bookcrossing?

Bookcrossing és un moviment d'àmbit mundial que pretén "alliberar" llibres en llocs públics de manera que siguin llegits pel màxim nombre possible de persones. El moviment fou iniciat per Ron Hornbaker el 17 d'abril de 2001 inspirat per un web de seguiment del recorregut de bitllets: Where's George?. Actualment hi ha 326.000 membres i 1.716.000 llibres registrats a tot el món.

El Gra és zona d'alliberament controlat de Bookcrossing. Pots portar allà el teu llibre i alliberar-lo així com agafar-ne un i llegir-lo i després deslliurar-lo. Des de la diada de Sant Jordi de 2013, el Gra deixa llibres deslliurats repartits per la ciutat.

Caldrà estar atent a les xarxes socials Twitter i Instagram del Gra i per les xarxes de Granollers Cultura i l’Ajuntament de Granollers, on s’aniran desvetllant els llocs on s’allibren llibres.

Com funciona?

El funcionament és simple. Quan algú localitza un llibre ha d'entrar a la pàgina web http://www.bookcrossing-spain.org, notificar el llibre trobat i, un cop llegit, tornar a alliberar-lo a un lloc públic (un banc, un portal, al tronc d’un arbre...) anotant al web la nova ubicació.

Aquests són alguns dels llibres que s’alliberaran:
L'extraordinari Doctor Rupert (Eulàlia Canal), Arbres mars desconcerts (Ivette Nadal), La biblioteca fantasma (Jordi Masó), Bodas de sangre (Joan Garriga), Ocell Rebel (Martí Porter), Fer Safareig (Joaquim Brustenga), Mecanoscrit del segon origen (Manuel de Pedrolo), Passamaneria (Pruden Panadès), Feliçment, jo sóc una dona (Maria Aurèlia Campany), Seràs un dels nostres (Ariadna Herrero), Les cendres del silenci (en motiu dels 80 anys del bombardeig a la ciutat), Permagel (Eva Baltasar), Corazones en la playa (Joan Camps), Bodas de Sangre (Joan Garriga), Vida y Milagros de Daniel Sanz (De cara a la pared), La cuina sostenibe (Ada Parellada), Ni un gram (Jessica Roca), Nou pisos d’un replà (Jordi Sedó), Paradisos oceànics (Aurora Bertrana), Algú que no hi havia de ser (Manuel de Pedrolo).

Estigueu atentes i atents!

 

Notícies Bookcrossing

No hi ha notícies en aquesta secció.