Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e

001 Siria 17 cartell RGBSobre l'exposició:

Prop de sis anys després de l’inici de la guerra que ha devastat Síria, la situació dels milions de sirians que fugen de la barbàrie és dramàtica. Durant els primers mesos del conflicte, desenes de milers de refugiats van fugir principalment cap al Líban, Turquia i l’Iraq. Institucions internacionals com l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) i nombroses ONG sobre el terreny van instal·lar camps provisionals per tal de donar refugi a centenars de milers de persones que fugien d’una mort segura.

Passats aquests gairebé sis anys, a l’endèmica manca de finançament per a fer front al flux massiu de refugiats se li suma l’absència total d’estratègies polítiques que ofereixin solucions reals i efectives per als milions de sirians que fugen de la guerra. Enmig d’aquest immobilista context polític internacional, les condicions de vida dels refugiats segueixen sent d’extrema precarietat.

Sobre l'autor:

Aquesta exposició fotogràfica ve de la mà d'Aleix Oriol Vergés (Barcelona, 1976) és un fotògraf i viatger que treballa tant en l’àmbit de la fotografia de viatges com en el reportatge fotoperiodístic. En aquesta última faceta presenta la seva exposició L’Èxode sirià: la lluita per la supervivència.

Prop de sis anys després de l’inici de la guerra que ha devastat Síria, la situació dels milions de
sirians que fugen de la barbàrie és dramàtica. Durant els primers mesos del conflicte, desenes de milers de refugiats van fugir principalment cap al Líban, Turquia i l’Iraq. Institucions internacionals com l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) i nombroses ONG sobre el terreny van instal·lar camps provisionals per tal de donar refugi a centenars de milers
de persones que fugien d’una mort segura.

Passats aquests gairebé sis anys, a l’endèmica manca de finançament per a fer front al flux massiu de refugiats se li suma l’absència total d’estratègies polítiques que ofereixin
solucions reals i efectives per als milions de sirians que fugen de la guerra. Enmig d’aquest immobilista context polític internacional, les condicions de vida dels refugiats segueixen sent d’extrema precarietat.

L'exposició consta de dues parts:

La primera se centra en les imatges capturades a la ciutat siriana de Kobane poques setmanes després de l’expulsió de l’Estat Islàmic per part de les forces kurdes.

La segona il·lustra les visites que el fotògraf va realitzar a nombrosos camps de refugiats de l’Iraq, el Líban (vall de la Bekaa i Beirut), Turquia (zona kurda fronterera amb Síria) i Grècia (Lesbos i Idomeni).

Enllaç pàgina web de l’autor: http://www.aleixoriol.com

Facebook: https://www.facebook.com/aleixoriolphotography

On podreu veure aquesta exposició?

- La primera de la mostra està instal·lada al Gra, equipament juvenil t i se centra en les imatges capturades a la ciutat siriana de Kobane poques setmanes després de l’expulsió de l’Estat Islàmic per part de les forces kurdes.
- La segona, situada a la Biblioteca Can Pedrals, il·lustra les visites que el fotògraf va realitzar a nombrosos camps de refugiats de l’Iraq, el Líban (vall de la Bekaa i Beirut), Turquia (zona kurda fronterera amb Síria) i Grècia (Lesbos i Idomeni).
Data: del 3 al 25 de maig
Lloc: Gra, Equipament Juvenil (Plaça Església 8, Granollers) i Biblioteca Can Pedrals (Carrer Antoni Espí i Grau, 2, Granollers).

Taller complementari:
DEBAT A BAT. Per a joves de 12 a 16 anys
La Lluita: La lluita entre un mateix i el món
5 de maig 18 h Biblioteca Roca Umbert (entrada lliure)
2 de juny 16.30 h Biblioteca Can Pedrals (amb inscripció prèvia)

Comissariat: Emma Armengod, Biblioteca de Trinitat Vella J. Barbero i Quim Moral, Centre cívic Trinitat Vella.
Organitza: Servei de Joventut i Biblioteca Can Pedrals.
Hi col·labora: Joves Esborrant Fronteres

Entrada Lliure

 

 

 

 

 

 

 

 

Notícies d'Accions de suport

Consulta de salut sexual. Sexe segur? Se…

25 Mai 2018 | Secció: Accions de suport

Sabies que la infecció per Chlamydia Trachomatis és la infecció de transmissió sexual més freqüent en els joves i és majoritàriament asimptomàtica.Des de la consulta Sexe segur? Segur! Et convidem...

Seguir llegint...

Dia de la Dansa: vine i participa a la F…

02 Mai 2018 | Secció: Accions de suport

El 19 de maig se celebra la Dansa al carrer en motiu del Dia Internacional de la Dansa. Hem preparat una coreografia col·lectiva que ja et pots començar a aprendre! Estudia...

Seguir llegint...

El Gra també col·labora amb el Voluntari…

20 Abr 2018 | Secció: Accions de suport

El Gra col·labora amb el Voluntariat per la llengua com a Punt d'informació i inscripció i exposa en un lloc visible material informatiu del programa. L'equipament municipal també és Punt...

Seguir llegint...