Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e

Instagram

Cumella NadiaDimecres 3 d'abril, de la mà del projecte "Coenzims" impulsat de forma conjunta amb el Teatre Auditori de Granollers, vam apropar l'experiència vital de Nadia Ghulam a 90 alumnes de 4t d'ESO i Batxillerat de l'INS Antoni Cumella. Un testimoni en primera persona per parlar de la brutalitat i la destrucció de la guerra, les barreres i prohibicions amb que han conviscut les dones a Afganistan o la importància de l'accés a l'educació. Nadia, que va patir bombardejos i que li van provocar greus ferides que la van mantenir anys a l'hospital, va estar durant una dècada vestint-se d'home per poder treballar i ajudar a la seva família. Ara fa 12 anys que viu a Catalunya, acollida amb una família catalana.

Nadia és la protagonista de la peça de teatre documental que el 27 d'abril es podrà veure al Teatre Auditori de Granollers i que té per títol el nom de la jove. Una creació de la companyia "A la conquesta del Pol Sud".

Aquests són algunes de les frases que els i les alumnes han escoltat en paraules de la Nadia:

"La guerra a Afganistan ha canviat el seu format però encara segueix havent atemptats en qualsevol carrer, plaça, lloc on vagis"
"Per aconseguir els somnis s'han de buscar els recursos per fer-ho possible"
"Em vaig fer passar per noi per sobreviure i portar pa a casa"Notícies de l'INS Antoni Cumella

No hi ha notícies en aquesta secció.