Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e
Instagram

collage forumEl nou espai de participació de la franja 12-16 ja comença a fer els primers passos

Aquest cap de setmana passat, 40 joves de la ciutat d'entre 12 i 16 anys, en representació dels seus centres educatius, centre obert o esplai, han estat a l'alberg de Cabrera de Mar reflexionant sobre política municipal.

Els joves, d'entre 12 i 16 anys, han estat acompanyats dels tècnics dinamitzadors del fòrum, Toni Cobos, responsable de programes de Joventut; Francesc Reverter, tècnic d'Educació i Infància; Joan Camps i la Núria Jubany, dinamitzadors del Gra; i Andrea Gilart, coordinadora del programa d'oci formatiu ETCÈTERA.

Des de fa anys, el Consell dels Infants reclamava que es generés un espai participatiu on es donés continuïtat a tractar els temes de ciutat durant l’adolescència. D’altra banda, en el marc del PIDCES (Programa d’Informació i Dinamització dels Centres d’Educació Secundària), fa anys que es treballa en el foment de la participació estudiantil i, en els darrers anys s’havia detectat un demanda creixent dels adolescents per generar espais de trobada i reflexió entre estudiants dels diferents instituts per compartir neguits i propostes en relació a la ciutat. Per aquesta fita, les regidories d’educació i infància i joventut han treballat de manera transversal per crear un nou espai que anés més enllà de ser un instrument formal de participació sinó que també esdevingués una escola de formació en democràcia participativa i un espai de foment dels talents, les capacitats i la proactivitat dels adolescents de la nostra ciutat.

La sortida va comptar amb diverses activitats, jocs a l’aire lliure, cinema nocturn i dinàmiques de treball, tant en comissió, com en plenari per tal d’arribar als primers acords: escollir un nom, començar a treballar com es comunicarà el Fòrum, tant internament com amb la resta de la ciutadania; compartir les prioritzacions de temes que havia fet cada centre; establir les comissions de treball i començar a concretar les propostes.

Després d'aquest cap de setmana, podem dir que ja tenim nom! L'Arrel. Fòrum de les Adolescències, un nom escollit pels mateixos joves. Tanmateix, després d'un procés de debat, reflexió i priorització fet als centres educatius, centres oberts i esplais de la ciutat durant el mes passat, aquest cap de setmana els joves han decidit constituir 3 comissions de treball:

1. Comissió d'Igualtat i Salut: Aquesta comissió va treballar sota la pregunta «Ens preocupa la nostra salut però... per on comencem?» des d’una mirada àmplia. Es va fer esment que era important abordar el tema del bullying, el tema de les violències masclistes, i l’atenció i la promoció de la sexualitat des d’una perspectiva LGTBI.

2. Comissió de Cultura i temps lliure: Aquesta comissió va treballar sota la pregunta «Com participem els joves de la cultura? Què fem els caps de setmana i el temps lliure? Tenim prou oferta?». La comissió s’ha posat de nom «Greska jove» i treballarà dues línies: la primera és la realització d’activitats d’oci durant tot l’any i no només en determinats moments com el Musik’N’Viu i la Festa Major, incloent un espai de «discoteques joves» i la creació d’un espai per a que joves productors i artistes puguen exposar i difondre les seves creacions.

3. Comissió de mobilitat, barris i espai públic educatiu: Aquesta comissió va treballar sota la pregunta «Com ens movem per la nostra ciutat? Què millorem?». La comissió ha prioritzat la promoció de transports no contaminants, com les bicicletes; la promoció del transport públic en estreta relació amb el medi ambient. La mobilitat com a fórmula de contacte entre tots els barris i amb els recursos adreçats a joves de la ciutat.

D'ara fins el mes de febrer les diverses comissions es reuniran per concretar les accions que pretenen desenvolupar durant el 2019-2020.

A finals de febrer, el Fòrum tindrà una altra sessió de treball plenària per presentar i acabar de definir els projectes a les escoles de Palou. A les comissions de treball, hi pot participar i formar part qualsevol jove d’entre 12 i 16 anys escrivint al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb les seves dades personals (nom i cognoms, correu i telèfon de contacte).

Hi ha una aposta clara per la comunicació via xarxes socials, i els mateixos nois i noies les utilitzaran com a eina de treball interna i externa. Podreu seguir les informacions i activitats a instagram @arrelGRN, a twitter @arrelGRN i al web municipal: www.granollers.cat/Arrel

Si voleu veure més fotogràfies consulta el nostre Facebook del Gra: fotos L'Arrel

 

 

Notícies de Participació estudiantil

No hi ha notícies en aquesta secció.