Ajuntament de Granollers
Facebook
Twitter
Youtube
Envia'ns un correu-e

Instagram

D8Sb2uMWwAEmciZEl dimecres 5 de juny l'alcalde en funcions, Josep Mayoral, ha rebut en audiència a la Sala de Plens els membres de L'Arrel, el fòrum de les adolescències constituït a principis de curs com a continuïtat del Consell dels Infants. Integrat per 45 nois i noies de 12 a 16 anys de dotze centres educatius, públics i concertats, entitats de lleure i centres oberts, L'Arrel ha portat a terme al llarg d'aquests mesos un treball per comissions que avui han donat a conèixer. El grup està dinamitzat per Toni Cobos, responsable de programes de Joventut; Francesc Reverter, tècnic d'Educació i Infància, i Joan Camps i Núria Jubany, dinamitzadors del Gra.

El fòrum s'organitza en quatre comissions: igualtat i salut; cultura i temps de lleure; mobilitat, barris i espai públic educatiu; i comunicació. En aquests àmbits els joves han reflexionat al voltant de temes que els preocupen com l'assetjament escolar, les violències masclistes, l'atenció a la sexualitat des d'una perspectiva LGTB, l'oci nocturn o la promoció de la bicicleta.

L'alcade, Josep Mayoral, s'ha adreçat a la trentena de representants assistents i els ha recordat que la ciutat "té sentit si és fruit d'una construcció col·lectiva". "Es diu que els joves sou el futur, però sou el present: la vostra veu és imprescindible per construir la ciutat que volem", ha dit.

A continuació han intervingut tots i cadascun dels nois i noies per donar detalls dels objectius del fòrum i de la feina feta al llarg del curs. Organitzats en quatre comissions sorgides de les necessitats detectades, s'han reunit almenys en quatre ocasions per debatre a l'entorn de temes i fer propostes: per exemple, que hi hagi més espais d'oci (com ara una discoteca per a joves de 12 a 17 anys), més facilitats per accedir en bici i bus als centres educatius, creació d'una agenda jove, un espai per a l'intercanvi de llibres i altres objectes... Els joves han explicat que l'any que ve encetaran el curs amb una festa a la Nau B1 dissenyada per ells mateixos.

Els integrants del fòrum han estat designats lliurement per cada centre i representen els 3.138 adolescents que estudien secundària a Granollers. Són joves dels cinc instituts públics (EMT, Antoni Cumella, Carles Vallbona, Bellera i Marta Estrada); sis centres concertats (Escola Pia, Jardí, Cervetó, Anna Mogas, Estel i Educem); escola d’educació especial Montserrat Montero; centres oberts Ponent i Font Verda; entitats de lleure Estel del Matí, Esplai Guai de Palou, Agrupament Escolta Sant Esteve i Colònies Sant Esteve; i Consell Nacional d'Infants i Adolescents de Catalunya (CNIAC). Podeu seguir l'activitat del fòrum a través del perfil @arrelGRN a Instagram i Twitter.

El Fòrum és una proposta impulsada des dels serveis de Joventut i Infància i Educació, emmarcada en el programa municipal d’educació a temps complet Adolescències360, que posa l'accent en la importància del temps lliure com a temps educatiu per millorar l’accés a noves oportunitats educatives amb equitat, sense exclusions, on cada persona construeixi el seu propi itinerari vital en tots els temps i espais de la seva vida, amb la voluntat de connectar l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu.

L’Ajuntament de Granollers està adherit a l’Aliança Educació 360 que impulsen la Diputació de Barcelona, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill.

 

 

Notícies de l'Arrel. Fòrum de les adolescències

I tu com t'imagines l'estiu? Sorteig i p…

22 Mai 2020 | Secció: L'Arrel. Fòrum de les adolescències

El pròxim dimecres 27 de maig es realitzarà, de forma telemàtica, la sessió plenària mensual de L'Arrel - Fòrum de les Adolescències. Entre els diferents punts que si tractaran hi...

Seguir llegint...

I tu, com t'imagines l'estiu 2020?

05 Mai 2020 | Secció: L'Arrel. Fòrum de les adolescències

Des de L'Arrel - Fòrum de les Adolescències llancen una campanya perquè els i les adolescents de la ciutat que desitgin puguin dir la seva opinió i visió sobre l'estiu que...

Seguir llegint...

Segon Plenari de L'Arrel. Fòrum de les A…

30 Abr 2020 | Secció: L'Arrel. Fòrum de les adolescències

Aquest dimecres 29 d'abril s'ha portat a terme el plenari de L'Arrel - Fòrum de les Adolescències, el segon que es realitza de forma telemàtica degut al confinament actual. A la...

Seguir llegint...

Plenari virtual de L'Arrel

02 Abr 2020 | Secció: L'Arrel. Fòrum de les adolescències

El dimecres 25 de març, tal i com estava previst en el calendari de l'òrgan, va celebrar-se el plenari de L'Arrel. Això sí, de manera virtual! La trobada es va fer...

Seguir llegint...